WWW.MINDENFÉLE.EWK.HU

 

MINDEN AMI CSAK KELL!!!

MENÜ
Életrajzi adatok
Teljes név Stefani Joanne Angelina Germanotta
Született 1986. március 28. (24 éves)
Származás USA Yonkers, New York, USA
Pályafutás
Műfajok Pop, Eurodance, Disco
Aktív évek 2006
Hangszer zongora
Hang Alt
Kiadók Streamline, Kon Live, Interscope, Universal

 Élete :

New York Yonkers kerületében született, de Manhattanben nőtt fel, ahol a New York University művészeti szakára járt. 20 évesen (2006) kezdett el dolgozni az Interscope Records-nál mint dalszövegíró, ahol többek között a Pussycat Dollsnak is ír dalszövegeket. Zenéjére hatással van több Glam rock előadó, mint például David Bowie, a Queen és a 1980-as évek popénekesei, mint például Madonna és Michael Jackson.

2007-ben az énekes-dalszerző Akon szerződtette őt saját lemezkiadójához a Kon Live Distributionhoz, és ő volt bemutatkozó albumának egyik producere is. 2008-ban jelent meg Lady Gaga első albuma The Fame. Az albumról addig 4 kislemez jelent meg, melyek közül kettő, a Just Dance és a Poker Face szinte minden slágerlistát vezetett világszerte. A Just Dance-ért még a 2009-es Grammy-díjra is jelölték a Legjobb Dance kislemez kategóriában.

Pályakezdése

 Szülei olasz származású internetes vállalkozók. Gyermekkorában a Convent of the Sacred Heart katolikus általános iskolába járt. 4 évesen (1990) kezdett el zongorázni, 13 évesen (1999) írta első zongoradarabját és 14 évesen már fellépésekre járt.17 évesen (2003) a közé a 20 ember közé tartozott, akik felvételt nyertek a New York-i Tisch School of the Arts művészeti iskolába, ahol elkezdett a zene szakra járni. Kiváló írói képességeit használva remek esszéket és elemző dolgozatokat írt művészet, vallás és szociológia témákban, de később mégis otthagyta az egyetemet.

Miután elhagyta a szülői házat, a belvárosba költözött, ahol fellépett több lower east side-i klubban a Mackin Pulsifer és a SGBand nevű együttesekkel. Ez idő alatt több zenésszel és zenei műfajjal megismerkedett, és úgy döntött, hogy létrehoz egy új, friss és provokatív zenei stílust, amely a rock, pop és dance zene jellemzőit ötvözi. Ez alatt az idő alatt, hogy pénzhez jusson, több bárban fellépett, mint go-go táncosnő és drogproblémái is voltak. Miután ezt az édesapja megtudta, több hónapig nem volt hajlandó hozzászólni, és ennek hatására felhagyott a drogozással.

A Lady Gaga becenevet a Queen együttes Radio Ga Ga című slágeréről kapta Rob Fusari zenei producertől (aki több dala megírásásban segített), mivel szerinte stílusa Freddie Mercuryéhoz hasonló.

Zenei karrierje

2007 A kezdetek

Lady Gaga 19 éves korában (2005) már leszerződött a Def Jam-hez. Ez úgy történt, hogy L. A. Reid zenei producer hallotta őt énekelni az irodája mellett lévő szobából. Azonban Lady Gaga állítása szerint sosem találkozott Reiddel. " Órákon keresztül vártam az irodája előtt, remélve, hogy a találkozhatok vele és beszélhetünk a dalaimról, de ez soha nem történt meg." Reid három hónap után elbocsátotta Lady Gagát a kiadótól. Néhány évvel később megismerkedett Vincent Herbert zenei producerrel, aki 2008 januárjában leszerződtette őt az Interscope Recordshoz, ahol dalszövegíróként alkalmazták. Az Interscope kiadóval kapcsolatban áll Akon is, aki így meg tudta hallgatni az egyik kislemezt, amin vokálozott.Akon megegyezett a kiadó tulajdonosával, Jimmy Iovinenal, és így leszerződtette Lady Gagá-t a saját kiadójához a Kon Live Distributionhoz.

Még 2007-ben Lady Gaga együttműködött egy az övéhez hasonló nevű lower east side-i DJ, go-go táncosnővel Lady Starlighttal, aki segített neki kitalálni a sajátos öltözködésmódját. Együtt léptek fel több olyan belvárosi klubban mint a Mercury Lounge, a The Bitter End, és a Rockwood Music Hall saját élő showjukkal a "Lady Gaga and The Starlight Revue-vel". Ez a műsor egy szórakoztató Pop/Rock show és az 1970-es évek művészetének keveréke. 2007 augusztusában felkérték őket, hogy ezzel a műsorral lépjenek fel egy amerikai zenei fesztiválon a Lollapaloozan. Ez a vad show tetszett a fesztivál közönségének és a zenei kritikusoknak is.

Lady Gaga karrierje elején csak az avantgárd elektronikus zenével és a dance zenével foglalkozott, de később rátalált saját stílusára, amikor ezt keresztezte a Pop és a David Bowie és Queen-féle glam rockkal.

2008 The Fame

2008-ban Lady Gaga átköltözött New Yorkba, hogy közel legyen a stúdióhoz, ahol debütáló albuma a The Fame felvételeit készítették. A The Fame (A hírnév) albumról Lady Gaga több interjúban elmondta, hogy ezzel az albummal azt akarja elérni, hogy aki hallgatja az album dalait közben ő is híresnek, érezhesse magát.

Az album javarészt pozitív kritikákat kapott, a Metacritic is 100-ból 71 pontot adott neki.

Az album 2008. augusztus 19-én jelent meg Kanadában, ahol az albumeladási listán rögtön elérte az első helyet. Ezután az album 2008 vége és 2009 eleje között folyamatosan megjelent világszerte. A kanadai albumeladási listán kívül Ausztriában, Írországban és Angliában is elérte az első helyet, miközben az amerikai Billboard 200 albumeladási listán a második helyig jutott.

2008. április 8-án jelent meg az album 1. kislemeze, amely a Colby ODonis által szerzett Just Dance című dalból készült, és 7 ország slágerlistáján érte el az 1. helyet. Az egyik ezek közül az amerikai Billboard Hot 100 slágerlista, melyen csak később, 2009-ben került fel az 1. helyre, mivel csak októbertől kezdték el játszani.

2008. szeptember 29-én jelent meg az album 2. kislemeze, amely a Poker Face című dalból készült és közel 20 országban vezette a slágerlistát. 2009. április 2-án a Poker Face is elérte a Billboard Hot 100 első helyét, így Tiffany(1987-1988), Mariah Carey(1990) és Christina Aguilera(1999) után ő a 4. olyan énekesnő, aki az első 2 számával tudta vezetni az amerikai slágerlistát.

Az album népszerűsítése céljából 2008. október 8-án elindult 1. koncert turnéjára, ahol fellépett vele az újraalakult New Kids on the Block, akikkel a fiúk 2008-as The Block albumán hallható Big Girl Now című dalt énekelték. Ez a turné még csak 2008 novemberéig tartott.

2009-ben Lady Gaga újra turnéra indult, ezúttal ő volt a Pussycat Dolls Worls Domination Turnéjának előénekese az európai és az ausztráliai és óceániai részén. A turné 2009. január 18-án kezdődött a skóciai Aberdeenben és 2009. május 30-án ért véget az ausztráliai Perthben. 2009. március 12-én indult el 1. hivatalos észak-amerikai turnéjára, mely a The Fame Ball Tour nevet kapta.

2009-ben jelölték a 51. Grammy Díjátadón jelölték a Legjobb Dance kislemez kategóriában a Just Dance című számáért, amit később a Daft Punk nyert meg.

2009. február 18-án fellépett a BRIT Awadson a The Killers együttes frontemberével Brandon Flowerssel és a Pet Shop Boyssal. A díjátadón a Pet Shop Boys egyik 1985-ös slágerét a West End Girlst adták elő.

2009 The Fame Monster

2009. november 23-án jelent meg legújabb albuma, ami a "The Fame Monster" címet viseli. Az énekesnő erről már a SNL-ben el is énekelt egy számot, amit Bad Romance néven fémjelzett. Az album remekül szerepelt a listákon, Angliában első lett, Amerikában pedig az 5. helyig jutott. Az énekesnő az albumhoz kapcsolódóan indult el The Monster Ball Tour nevű turnéjára. Az albumról eddig két kislemez jelent meg: Bad Romance, és a Telephone melyet közösen ad elő Beyoncé-val.

Jótékonysági tevékenysége

2009. február 17-én elindult egy árverés az eBayen, ahol jegyekért lehetett licitálni Lady Gaga The Fame Ball Tour bármelyik amerikai vagy kanadai helyszínére, és ezen felül még a nyertes találkozhatott Lady Gagával. Az árverés 2009. február 26-án zárult le, és az aukció bevételét a Odyssey Charter Iskolának adományozták.  A 2010-es haiti földrengés túlélőinek is gyűjtést rendezett. A honlapján megvásárolható pólók, és a ruhadarabok eladásából befolyt összeget Lady Gaga a rászorulók támogatására adományozza.[24]

Magánélete

Biszexualitását a Rolling Stone magazin 2009. májusi számában vállalta fel a nyilvánosság előtt.

Diszkográfia

Albumok

 • 2008: The Fame
 • 2009: The Fame Monster

Koncert Turnék

 • 2009: The Fame Ball Tour
 • 2009-2010: The Monster Ball Tour

Elismerések és díjak

2009 Grammy Awards Legjobb Dance kislemez:
"Just Dance (feat. Colby O’Donis)"
Jelölés
MTV Australia Awards Legjobb videó:
Poker Face
Jelölés
Legjobb új előadó Jelölés
MuchMusic Video Awards Legjobb nemzetközi videó:
"Poker face"
Nyert
Peoples Choice: Kedvenc nemzetközi videó:
"Poker face"
Jelölés
MTV Video Music Awards Legjobb új előadó:
"Poker Face"
Nyert
Legjobb művészi rendezés:
"Paparazzi"
Nyert
Legjobb különleges effektek:
"Paparazzi"
Nyert

-

Hírek

 • mindennap uj!
  2010-04-09 16:10:30

  minden nap uj

  vicc, uj zeneszoveg,

  2-3 naponta uj

  szavazas!

 • IRJ NEKUNK!
  2010-04-09 08:23:21

  ESZEDBE JUTOTT PAR TIPP

   A WEBOLDAL BOVITESEHEZ?

  IRJ NEKUNK!CIMUNK:

  mindenfele_ewk_hu@yahoo.com

Szavazás

miből legyen több?
szavazas
extrák
viccek
képek
Asztali nézet