WWW.MINDENFÉLE.EWK.HU

 

MINDEN AMI CSAK KELL!!!

MENÜ

EMMA WATSON

 

Születési név

 • Emma Charlotte Duerre Watson
 • Becenév
 • Em, One Take Watson
 • Születési idő
 • 1990. április 15.
 • Születési hely
 • Paris, France
 • Foglalkozás
 • színésznõ
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • sötétszõke
 • Eredeti szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 •  

  Életrajz:
  Emma Charlotte Duerre Watson brit színésznõ 1990. április 15-én Párizsban született. Legkiemelkedõbb karaktere Hermione Granger, a Harry Potter filmekbõl. Ezelõtt már iskolai darabokban játszott. A Harry Potter filmeknek köszönhetõen több díjat is nyert.

  Emma angol ügyvédek, Jacqueline Luesbynek és Chris Watson lánya. Francia nagymamája van, és öt éves koráig Párizsban éltek. Nevét apai nagymamája után kapta aki szintén Emma Charlotte Duerre Watson volt. 3 éves volt, amikor megszületett öccse, Alexander. Majd édesanyjával és Alex-el Oxford-ba költöztek, miután szülei elváltak. Édesapja új kapcsolatából két ikerlány Nina és Lucy valamint egy fiú Toby született.

  5 éves korában felvették az oxfordi Dragon School nevû bentlakásos intézménybe. 7 éves korában megnyert egy szavalóversenyt és ekkoriban határozta el, hogy színésznõ szeretne lenni. A Stagecoach Theatre Artsnál táncot, színészetet és éneklést tanult. Olyan iskolai darabokban játszott mint az Arthur: The Young Years és a The Happy Prince. 2003-ban felvették a Headington Schoolba, egy leányiskolába, ahol angolt, történelmet és mûvészetet tanult. 2006-ban sikeres érettségi vizsgát tett le, valamennyi tantárgyból jelesre vizsgázott. Jelenleg 2 éves egyetemi elõkészítõjét végzi, és tervei szerint filozófiát fog tanulnia a Cambridge Egyetemen. A Harry Potter elõtt még filmes szereplései nem voltak.

  1999-ben elment a Harry Potter casting-jára. J. K. Rowling könyveinek megfilmesítésében Hermione Granger szerepét kapta meg. Egy színészi közvetítõirodából néhány ember ellátogatott Emma iskolájába is, ahol Hermione szerepére keresték a megfelelõ lányt. A producerek egy fiatal lányt kerestek a karakter megformálására. Osztályfõnöke õt és még pár osztálytársnõjét javasolta a szerepre. Sok ezer jelentkezõ közül végül megkapta, és kiderült, az írónõ már a személyes találkozó elõtt, egy próbafelvétel megtekintése után tudta, hogy Emma a legmegfelelõbb gyerek a szerepre. Sosem gondolta volna, hogy a rengeteg jelentkezõ közül pont õt választják ki. Az elsõ filmért a Harry Potter and the Sorcerers Stone-ban (Harry Potter és a Bölcsek köve) nyújtott alakításáért Young Artist Award és Leading Young Actress díjakat kapott. Amikor az elsõ Harry Potter filmet befejezték, az elsõ jelentõs interjúban (BBC) azt mondta, hogy nagyon élvezte a film készítését, fõleg azt a részt, amikor megtámadja egy troll.

  Harry Potter and the Chamber of Secrets-ben (Harry Potter és a Titkok kamrája) ismét õ játszotta Hermione-t. Habár a film vegyes fogadtatásban részesült, Emma alakítása összességében pozitív kritikákat kapott. A The Los Angeles Times szerint Emma és két fõszereplõtársa sokat fejlõdött az elõzõ filmhez képest, míg a The Times elmarasztalta Chris Columbust rendezõt, amiért Hermione lényegesen kevesebb szerepet kapott a könyvhöz képest. Ebben az évben elnyerte a német Die Welt magazin Otto-díját a filmben nyújtott alakításáért.

  A Harry Potter and the Prisoner of Azkaban-ban (Harry Potter és az azkabani fogoly) a szerepléséért újabb díjakat most az Otto Awards-on a Child Performance of the Year, és a Total Film díjat. A forgatáson nagyon élvezte, amikor megütötte Harry ellenségét, Draco Malfoyt (Tom Felton), valamint, amikor dühösen kirohan Trelawny Professzor (Emma Thompson) órájáról. Emma örült, hogy akikkel az elsõ filmben játszhatott, szerepeltek a harmadik részben is.

  2005-ben a Harry Potter and the Goblet of the Fire (Harry Potter és a Tûz Serlege) után újra az Otto Awards-on kapott díjat. Emma a rendezõt, Mike Newell-t fantasztikusnak nevezte. Emma késõbb azt nyilatkozta, hogy imádott veszekedni a filmben, és szerinte ez viccesebbé tette, ezt a komorabb részt. Ugyanebben az évben a Teen Vogue címlapján volt látható. Õ volt a legfiatalabb személy aki addig szerepelt a magazinban.

  2006.-ban Hermionét játszotta a "The Queens Handbag" címû különleges Harry Potter mini epizódban, ami II. Erzsébet királynõ nyolcvanadik szülinapjára készült.

  A Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter és a Fõnix rendje) a sorozat 5. része hatalmas siker volt, és rekordot döntött. A nyitóhétvégén 332.7 millió dollár volt a bevétel. Ismét díjazták a játékát, ezúttal a National Movie Award-on Best Female Performance díjat kapta meg. 2007 július 9-én Hollywood-ban a Graumans Chinese Theatre elõtt Emma, Daniel és Rupert otthagyták láb-, kéz- és pálcalenyomatukat. Felröppentek olyan pletykák hogy a színészek otthagyják a filmet, de ez nem bizonyult igaznak. Az ötödik film után visszaszeretett volna menni az iskolába de a Ballet Shoes-ben olyan karaktert kellett eljátszani, akinek nem tudott nemet mondani.

  A következõ HP film a Harry Potter and the Half-Blood Prince-t (Harry Potter és a Félvér Herceg) 2007. december 18-ától 2008. május 17-éig forgatták. A premiere 2009. július 15-én volt. Az utolsó film, a Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter és a Halál ereklyéi) két részes lesz, így részletesebben megtudják filmesíteni a könyvben leírtakat. 2009. február 18-án el is kezdték forgatni. 2010. novemberében és 2011. júliusában lesz a két film premiere.

  Érdekességek:
  - Angol anyanyelve mellett folyékonyan beszél olaszul, franciául és még németül is.
  - Szabadidejében szívesen táncol, énekel, gyephokizik, teniszezik, síel, vásárol, moziba jár a barátaival, emellett a mûvészetek is nagyon érdeklik.
  - 2007-ben a Rocket Me Nowhere írt róla egy dalt aminek a neve Emma Watson.
  - 2 macskája van Bubble és Domino.
  - Kedvenc színészei közé tartozik Robert Pattinson az Alkonyat sztárja, akivel együtt forgatta a Harry Potter és a Tûz Serlege c. filmet.
  - A Titkok Kamrája forgatásán ráragasztották a "One-Take-Watson" becenevet, mert minden jelenetet csak egyszer kellett felvenni vele. Ez is bizonyítja, milyen remek színésznõ fiatal korához képest.
  - Nem szereti a matekot, a földrajzot, a latint, a klasszikust és az operát.
  - A testvére Alex, két HP filmben szerepelt, valamint a Ballet Shoes-ban feltûnt.

  Kedvenc:
  - Filmje: Büszkeség és Balítélet, Micsoda nõ, Romeó és Júlia, Moulin Rouge.
  - Színész/színésznõje: Brad Pitt, Orlando Bloom, Johny Deep, Julia Roberts, Sandra Bullock, Renee Zellwegger, Goldie Hawn, John Cleese.
  - Könyve: Roald Dahl:Charlie és a csokigyár
  - Sorozata: Jóbarátok
  - Énekesnõje: Dido
  - Állata: macska
  - Tárgya: iPOD
  - Márkája: Diesel, DKNY, Miss Sixty
  - Autója: Mini
  - Étele: rákos chips, sós-ecetes chips, csokis muffin, pirítós, csoki
  - Színe: világoskék
  - Designere: Chanel
  - Ruhaboltja: DKNY, Gap, Miss Sixty, Monsoon
  - Elektronikus dolga: iPod
  - Filmtípusa: vígjáték, mert attól jól érzi magát.
  - Szájfénye: Stila
  - Harry Potter könyve: Azkabani fogoly
  - Harry Potter jelenete (Bölcsek köve): Troll jelenet (mert ott mindent õ csinálhatott)
  - Harry Potter jelenet (Titkok kamrája): Gilderoy Lockhart órája (mert Kenneth Branagh nagyon kedves és vicces volt)
  - Harry Potter jelenete (Azkabani fogoly): Behúzni Malfoynak!
  - Harry Potter karaktere: Hagrid
  - Zenéje: Norah Jones, Joss Stone, Alanis Morisette, Natalie Imbruglia, Sheryl Crow, Dido, Jet, Razor light, Aimee man, Eric Clapton, Tina Turner, Meat Loaf, Usher, Christina Milian.
  - Városa: Párizs, Amszterdam
  - Festõje: Masaccio

  Autogramcíme:
  c/o Harry Potter Production,
  Leavesden Studios
  P.O. Box 3000
  Leavesden, Hertfordshire
  WD25 7LT
  United Kingdom

   

     

  Hírek

  • mindennap uj!
   2010-04-09 16:10:30

   minden nap uj

   vicc, uj zeneszoveg,

   2-3 naponta uj

   szavazas!

  • IRJ NEKUNK!
   2010-04-09 08:23:21

   ESZEDBE JUTOTT PAR TIPP

    A WEBOLDAL BOVITESEHEZ?

   IRJ NEKUNK!CIMUNK:

   mindenfele_ewk_hu@yahoo.com

  Szavazás

  miből legyen több?
  szavazas
  extrák
  viccek
  képek
  Asztali nézet